Посадовці управління Запорізької ОДА підозрюються у службовій недбалості, яка призвела до розтрати майже 1,5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області колишньому головному спеціалісту відділу Управління капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації та заступнику начальника вказаного управління повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка призвела до розтрати майже 1,5 млн грн бюджетних коштів (ч. 2 ст. 367 КК України). Також повідомлено про підозру директору однієї з підрядних організацій за фактами службового підроблення та заволодінні державними коштами у особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366, та ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, Управляння капітального будівництва Запорізької ОДА уклало з підрядною організацією договір про закупівлю робіт з реконструкції обласного протитуберкульозного диспансера за державні кошти. Згодом підприємець, ймовірно, вніс до актів виконаних робіт завідомо недостовірні відомості про виконання будівництва, яке в дійсності виконано не було. В свою чергу, працівник відділу УКБ Запорізької ОДА та заступник начальника УКБ Запорізької ОДА підписали зазначені акти. У подальшому на підставі цих актів на рахунок підрядчиків будо перераховано грошові кошти за роботу, які фактично не була виконана. В результаті чого державі спричинено збитки на суму майже 1,5 млн грн.

Досудове слідство триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *