Викрили прокурора, який підозрюється в одержанні 91 тис грн хабара

Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську та Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях, 18 березня 2020 року викрила на одержанні 91 тис грн неправомірної вигоди прокурора одного з відділів Красноармійської місцевої прокуратури Донецької області.

За версією слідства, вказану суму він, ймовірно, вимагав у керівника юридичної особи за непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Наразі вказану особу затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Як неодноразово заявляла Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, вона притримується безапеляційної позиції щодо необхідності очищення державної системи загалом та правоохоронної зокрема. «Сьогодні прокуратура починає очищення з себе. Ми і надалі будемо нетерпимі до будь-яких проявів корупції в системі», – наголосила Генеральний прокурор.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *