На Харківщині СБУ продовжує системну роботу із документування незаконного вирубування державних лісів

У Харківській області Службою безпеки України продовжується системна робота із документування незаконних вирубок державних лісів на території регіону для викриття та притягнення до відповідальності винних.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків в адміністративній будівлі Чугуєво-Бабчанського державного лісового господарства, а також за місцями мешкання службових осіб лісництва.

За матеріалами слідства, посадовці державного лісового господарства підозрюються у створенні корупційного механізму незаконної рубки дерев цінних порід та привласненні коштів, отриманих внаслідок цих протиправних дій.

Розміри збитків, завданих державі внаслідок протиправної діяльності, оцінюються у вісім мільйонів двісті двадцять одну тисячу гривень.

У ході проведених обшуків правоохоронці отримали речові та документальні докази незаконної діяльності зловмисників.

Наразі трьом службовим особам державного лісництва повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Документування протиправної діяльності здійснювалося на виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів» спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Полтаві під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *