Глава держави триматиме на контролі питання будівництва аеропорту в Дніпрі у 2020 році

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що триматиме на контролі питання фінансування будівництва міжнародного аеропорту у місті Дніпрі. Відповідаючи на запитання представників ЗМІ під час прес-марафону про те, що у проекті державного бюджету на наступний рік не передбачено коштів на будівництво летовища, яке Глава держави називав пріоритетним, він зазначив, що фінальний варіант проекту держбюджету ще обговорюватиметься.

«Це не фінальний бюджет. Ми домовилися, що ми – одна команда, і фінальний бюджет ми проговорюватимемо разом з міністром фінансів і Прем’єр-міністром. Вони ще до мене не приходили з фінальним бюджетом», – зазначив Глава держави, занотувавши питання аеропорту.

Він також додав, що будівництво летовища не відкладається – його зводитимуть у 2020 році.

Крім того, Президент заявив, що наразі триває аудит якості ремонтних робіт на автодорожньому мосту № 2 (Новий міст) у місті Дніпрі, тому питання продовження співпраці з мером Борисом Філатовим залишається відкритим.

Глава держави повідомив, що результати аудиту будуть оприлюднені найближчим часом. «Питання мосту у Дніпрі залишилося. Практично ми готові. Тобто незалежну комісію ми відправили – люди поїхали, привезли інформацію, підготували її. Залишився фактично тиждень. Є всі відповіді, що там було зроблено і чого навіть не планувалося робити», – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що після вивчення результатів цього аудиту будуть ухвалені певні рішення. «Я хочу подивитися повністю (цей звіт. – Ред.), і після цього розмовлятимемо з паном Філатовим. Чи більше не розмовлятимемо з паном Філатовим. У будь-якому разі обговоримо з ним це питання щодо мосту», – додав Президент.

Крім того, Володимир Зеленський повідомив, що поки не розглядав подання Кабінету Міністрів про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).«Я його не звільнив. Думаю про це», – зауважив він.

Президент наголосив, що обов’язково спілкуватиметься з Віталієм Кличком перед ухваленням відповідного рішення.

Глава держави зазначив, що він підтримує розділення посад голови Київської міської державної адміністрації та Київського міського голови.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *