Під час одержання хабара викрито слідчого Нацполіції в Черкаській області

 

Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання слідчим слідчого відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУ НП в Черкаській області неправомірної вигоди.

У ході досудового розслідування, яке здійснюється другим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, встановлено, що слідчий слідчого відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУ НП в Черкаській області у період з 10.10.2018 по 20.12.2018 отримав від громадянина неправомірну вигоду на загальну суму 3300 доларів США за вжиття заходів, спрямованих на унеможливлення притягнення вказаного громадянина до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України та в подальшому його закриття.

13.02.2019 у ході проведення обшуку за місцем проживання слідчого, вилучено грошові кошти у сумі 18200 доларів США, 1000 з яких одержані ним у якості частини неправомірної вигоди.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

На теперішній час вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *