НАЗК направило до суду адмінпротокол стосовно судді Верховного Суду України

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 9 протоколів про адміністративні правопорушення, серед яких протокол стосовно судді Верховного Суду України за результатами перевірки поданої ним декларації за 2015 рік.

Так, Національне агентство встановило, що Олександр Потильчак, суддя Верховного Суду України, подав завідомо недостовірні відомості у розділах декларації за 2015 рік: «Об’єкти нерухомості», «Корпоративні права» та «Доходи, у тому числі подарунки» на загальну суму 303 400 грн, що перевищує більш ніж 189 прожиткових мінімумів для працездатних осіб*. Це свідчить про наявність ознак адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого  частиною четвертою статті 172-6 КУпАП.

Також до суду направлені протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою та другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які складені стосовно:

  • Ірини Кобзар, депутата Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області.
  • Жанни Данюк, колишнього заступника начальника відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Державної установи “Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України”.
  • Катерини Логвин, звільненої з посади начальника Відділу звернень громадян та доступу до публічної інформації Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
  • Олег Талана, головного спеціаліста – юрисконсульта відділу претензійно-позовної роботи Управління правового забезпечення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Крім цього, за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані суб’єктів декларування Національне агентство встановило, що Руслан Литвиненко, перебуваючи на посаді прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області, несвоєчасно повідомив Національне агентство про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку з придбанням 15 липня 2017 року транспортного засобу  «Lexus LS 460» 2007 року випуску вартістю 1116482,87 грн.

Також несвоєчасно подали без поважних причин щорічні декларації за 2017 рік: Лариса Жабенко, будучи звільненою у 2017 році з посади заступника директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, та Ольга Захарова, перебуваючи на посаді прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області.

Протоколи, складені стосовно цих суб’єктів декларування, Національне  агентство теж направило до суду.

Складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

*встановлених Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» станом на 1 січня 2017 року.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *