На Житомирщині виявлено рештки Червонокнижної тварини

Поблизу с. Соколів Пулинського району місцеві жителі виявили рештки лося європейського, якого занесено до Червоної книги України за категорією «вразливий».

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з працівниками поліції оглянули місце події, де дійсно знаходились рештки тварин.

Працівниками правоохоронних органів вилучено рештки, які передано на експертизу.

На даний час проводяться заходи щодо встановлення причини загибелі тварини.

В грудні 2017 року Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак підписав наказ № 481 «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)», зареєстрований в Мінюсті  від 28 .12. 2017 р. № 1573/31441. Зазначеним наказом до Переліку видів червонокнижних тварин внесено Лося європейського.

      За знищення лося наступає кримінальна відповідальність відповідно до
ст. 248 Кримінального кодексу України, частина першої якої передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та  всього добутого, а також частина друга цієї статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Крім того, 25 липня 2017 року набрав чинності спільний наказ Мінприроди та Мінагрополітики про збільшення майже в чотири рази відшкодування збитків за браконьєрство. Зокрема, збитки за знищення лося було збільшено до 80 тис. гривень.

http://www.dei.gov.ua/images/--00111553.jpg






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *