У Дніпрі поліція затримала адвоката за вимагання 25 тисяч доларів США

Адвокат, перебуваючи в злочинній змові з громадянкою, організував злочинну схему з вимагання коштів. Неправомірну вигоду вимагали від підприємця за вплив на прийняття рішення суддею районного суду.

Фігурантам загрожує покарання за декількома статтями Кримінального кодексу України, серед яких– і вчинення злочину злочинною групою.

У межах проведених заходів було встановлено, що учасники групи вимагали від  підприємця 25 тисяч доларів США. Ці кошти нібито вони повинні були передати судді районного суду для прийняття судом рішення щодо зняття арешту з земельної ділянки.

9 жовтня, в одному із місцевих закладів харчування адвоката та громадянку було затримано оперативниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Зловмисників затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ст.212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів), ст.209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ст.369-2 (Зловживання впливом), ст.388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації) та ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *