Вилучено черговий елітний автомобіль

На митну територію України через пункт пропуску «Шегині-Медика» митного поста «Мостиська» Львівської митниці ДФС 21.07.2018 ввезено легковий автомобіль «AUDI Q7». Відповідно до декларації заявлена вартість транспортного засобу становить 1,2 млн грн.

У той же час декларантом 23.07.2018 для митного оформлення товару в режимі «імпорт» у відділ митного оформлення «Скнилів» митного поста «Західний» Львівської митниці ДФС подано електронну митну декларацію з товаросупровідними документами, відповідно до яких отримувачем товару є громадянин України і  вартість транспортного засобу становить 40 тис. євро.

За результатами проведених Департаментом організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС організаційних заходів від митних органів Німеччини отримано копії документів, на підставі яких було здійснено експорт транспортного засобу «AUDI Q7». Відповідно до відомостей, зазначених у митній декларації митних органів Німеччини та інвойсу, реальна вартість транспортного засобу «AUDI Q7» становить 63,2 тис. євро, тобто на 722,6 тис. грн. більше, ніж заявлено.

Таким чином громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення його митної вартості.

Львівською митницею ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483  Митного кодексу України, транспортний засіб «AUDI Q7» тимчасово вилучено.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *