Задуха риби в акваторії Каховського водосховища

22 липня 2018 року у ЗМІ з’явилось повідомлення про масовий замор водних біоресурсів (бички, раки) в акваторії Каховського водосховища на територій Бериславського та Каховського районів.

         За результатами оперативної наради 23 липня 2018 року, Державною екологічною інспекцією у Херсонській області і Департаментом екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації прийнято рішення щодо перевірки зазначеної інформації з виїздом на місце події.

Так, представниками Державної екологічної інспекції у Херсонській області, Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області та головою Веселівської сільської ради  зафіксовано факт замору риби. За візуальним обстеженням орієнтовна кількість бичків складає 50-60 од/м2 на акваторії Каховського водосховища території  с. Веселе Бериславського району.

За оперативною інформацією державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області в акваторії Каховського водосховища на території м. Нова Каховка загиблої риби не виявлено.

Державними інспекторами для проведення лабораторних досліджень якості води відібрано проби води Каховського водосховища.

Разом з тим, представниками Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області відібрано зразки загиблої риби для проведення іхтіопатологічного дослідження.

Наразі,  проводиться комплекс досліджень з метою з’ясування причин замору та вжиття вичерпних заходів впливу. 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *