Із неплатників аліментів вже стягнуто понад 2 млрд грн з початку року

Міністерство юстиції завжди приділяло особливу увагу забезпеченню інтересів дітей. Відомство реалізує низку ініціатив, спрямованих на захист їхніх прав. Ліквідація заборгованості зі сплати аліментів – одна з них.

«Минулого року Мін’юст дав старт ініціативі #ЧужихДітейНеБуває, в рамках якої було прийняте законодавство, що значно посилило відповідальність злісних неплатників аліментів. Станом на 20 липня суми стягнутих коштів за виконавчими документами про стягнення аліментів становлять 2,1 млрд гривень», – повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби  Світлана Глущенко.

За її словами, кількість дітей, на користь яких було стягнуто аліменти у 2018 році, становить майже 506 тисяч. При цьому на одну дитину за минулий місяць стягнуто в середньому 4,2 тисячі гривень.

Лише протягом липня 2018 року державними виконавцями Луганщини стягнуто більше 2,5 млн гривень заборгованих аліментів на користь майже 12,5 тисяч дітей.

Крім того, лише за минулий тиждень Дарницьким районним відділом державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві при виконанні рішення суду на користь дитини перераховано заборгованість зі сплати аліментів у розмірі 75 899 грн.

«Позитивний кейс маємо і на Сумщині, де боржник перерахував на користь дитини майже 32 тисячі грн», – проінформувала Світлана Глущенко.    

Водночас вона наголосила, що Мін’юст не збирається зупинятися на досягнутому. «В межах ініціативи #ЧужихДітейНеБуває2 ми розробили наступний пакет законопроектів для захисту прав дітей. 3 липня він був прийнятий Верховною Радою України. Цей пакет законопроектів спрямований не лише на посилення відповідальності осіб, котрі ухиляються від сплати аліментів, але й на стимул і підтримку тих батьків, які сумлінно виконують свій батьківський обов’язок», – пояснила заступник Міністра.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *