Заява Мінкультури щодо загрози закриття Стрітівського педагогічного коледжу кобзарського мистецтва

У відкритих джерелах інформації шириться інформація про те, що Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва Київської області знаходиться під загрозою зникнення через відсутність достатньої кількості абітурієнтів.

Міністерство культури, вкрай занепокоєне цим випадком, не може залишити подібний інцидент поза увагою та звертається до управління освіти і науки Київської облдержадміністрації, в підпорядкуванні якого знаходиться заклад, з проханням оперативно вирішити це питання.

Мінкультури зацікавлене в розвитку кобзарського мистецтва та цінує будь-яку надану молоді можливість долучитися до живої традиції народного виконавства.

Водночас, Міністерство культури дало доручення Виконуючому обов’язки ректора Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського М.Тимошенку щодо поглиблення навчання у консерваторії та створення нових класів, спеціалізуючихся на давніх українських інструментів – кобзи, бандури, ліри, тощо.

Також закликаємо усіх небайдужих підтримати акцію на підтримку вступної кампанії, щоб у мистецькому закладі і надалі продовжили надавати унікальні освітні послуги з навчання гри не лише на бандурі, але й на інших давніх українських музичних інструментах.

Довідково:

Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва — єдиний в Україні музично-педагогічний заклад І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста зі спеціалізації «Народні інструменти».

Стрітівська вища педагогічна школа кобзарського мистецтва була створена у серпні 1989 року на базі восьмирічної загальноосвітньої школи. Організаційно спочатку школа була структурним підрозділом Богуславського педучилища, а з 1997 року стала окремим навчальним закладом І рівня акредитації.

 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *