4-річна дівчинка померла від побоїв батька

За попередньою інформацією, 28-річний батько побив свою 4-річну доньку за те, що вона відмовилась вечеряти. Коли дівчинці стало зле, її поклали в ліжко, а через деякий час дитина померла. За фактом відкрито кримінальні провадження. Чоловікові оголошено про підозру. Наразі він перебуває під вартою.

Подія сталася в одному із сіл Білопільського району. Про те, що в родині місцевих жителів померла дитина, близько 22 години повідомили медики. Поліцейські, які прибули за викликом, побачили на дивані дівчинку без однак життя. Увагу правоохоронців привернули синці на її обличчі. Поруч були батьки. На запитання правоохоронців чоловік пояснив, що дитині ввечері стало зле і він поклав її спати. Коли ж через деякий час підійшов до ліжка – побачив доньку вже мертвою.

«У нас виникли певні підозри щодо щирості у свідченнях як матері, так і батька. Поліцейські почали ставити питання обом, і за годину вони зізнались. Розповіли, що незадовго до смерті дитину побили. Привід, з якого побили, шокує – били, бо дівчинка відмовилась їсти картоплю із хлібом. Це дуже розлютило батька, і він декілька разів вдарив її по голові, спочатку пластиковою пляшкою з водою, а потім і рукою. Мати також доклала свою руку до «виховання». А далі дитину дійсно поклали спати, і пішли у справах», – розповів начальник Білопільського відділу поліції Андрій  Анісімов.

Експерти, які оглядали дівчинку, дійшли до висновку, що дитина померла, бо захлинулась блювотними масами. За попередніми висновками, ймовірно, їй стало зле, а поруч не було нікого, хто б вчасно надав допомогу.

Окрім померлої дитини родина має ще двох: старшу дівчинку та хлопчика. Свого часу всі діти за рішенням соціальних служб  були передані до інтернату, бо умови, в яких вони зростали, були визнані як незадовільні. І лише у травні цього року двох дівчаток батькам на деякий  час дозволили взяти до дому.

По даному факту в поліції розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та ч.3 ст. 135 «Залишення в небезпеці». Чоловікові оголошено про підозру, наразі перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *