Через що в Києві загнули качки?

09.07.2018 року до територіального органу Держпродспоживслужби у м.Києві від представника «Об`єднання співмешканців Голосіївського району» надійшла інформація щодо загибелі качок на каскаді водойм житлового масиву Теремки 2, розташованих уздовж будинків № 2А, 2Б, 2В по вул. Якубовського та уздовж вул. Костичева. Семенова А.І.

До Випробувального центру Державного науково дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи був доставлений труп загиблої качки для проведення досліджень з метою встановлення причин загибелі.

Всього зафіксовано загибель п’яти голів птахів.

Відповідно до результатів отриманих лабораторних досліджень РНК вірусу Ньюкасльської хвороби та РНК вірусу грипу птиці типу А не виявлено. Дослідження на таких збудників захворювань як колібактеріоз, пастерельоз та сальмонельоз, а також встановлення причин можливого отруєння птахів, продовжуються.

Фахівці Головного управління та Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві проводять ветеринарно – санітарні обстеження вищезазначених водойм та прилеглої до них території. За їх результатами трупів тварин, риби та птиці виявлено не було. Фактори, які несуть загрозу життю та здоров’ю для населення – відсутні.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *