Затримано двох інспекторів митного поста “Кучургани” Одеської митниці ДФС за отримання хабара

13.07.2018 о 18 годині УВБ ТО ГУ ДФС в Одеській області спільно з УСБУ у Одеській області та прокуратурою Одеської області в рамках кримінального провадження під час вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 6600 гривень затримано двох інспекторів митного поста “Кучургани” Одеської митниці ДФС за позитивне вирішення питання щодо митного оформлення товарів – фруктів.

 Було встановлено, що службові особи Одеської митниці ДФС, вступивши в злочинну змову зі співробітниками Державної прикордонної служби України, організували схему з вимагання та отримання хабарів від суб’єктів господарювання.

Злочинна схема полягає в тому, що службові особи Одеської митниці ДФС та співробітники ДПСУ за попередньою змовою здійснюють пропуск вантажних та легкових автомобілів з товарами без митного оформлення, за що вимагали хабарі в сумі 5 грн. за кожен кілограм товарів, ввезений до України поза встановленими митними правилами.

Ввіз відбувався з території республіки Молдова через міждержавний пункт пропуску автомобільного сполучення «Слов’яносербка – Ближній Хутір» митного поста “Кучурган” Одеської митниці ДФС.

Вже відомо, що у даній схемі задіяно кілька співробітників фіскальної та прикордонної служби, зокрема, двоє інспекторів відділу митного оформлення № 3 митного поста “Кучурган”, та двоє інспекторів 3-го відділення Котовського прикордонного загону ДПС.

В ході проведених заходів Управлінням внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС в Одеській області ГУ ДФС в Одеській області задокументовані факти вимагання та отримання неправомірної вигоди вищевказаними особами на загальну суму понад 5000 грн.

На даний час вирішується питання щодо затримання фігурантів в момент отримання неправомірної вигоди та в подальшому повідомлення про підозру кожному учаснику злочинної групи.

Слідчі дії тривають.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *