У Києві поліцейські викрили посадовців, причетних до розкрадання 6 мільйонів гривень бюджетних коштів

11 липня 2018 року директору комунального підприємства було повідомлено про підозру. Обвинувальні акти відносно ще трьох фігурантів справи у січні було скеровано до суду.

Оперативниками управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції була викрита корупційна схема надання в оренду приміщень комунальної власності. За сприяння посадових осіб комерційні структури отримували у користування приміщення за значно нижчими цінами ніж ті, які передбачені укладеними у встановленому законом порядку договорами.

У межах кримінального провадження оперативники столичного УЗЕ, слідчі поліції Києва та працівники прокуратури м. Києва встановили осіб, які організували вказану «схему» та внаслідок чого бюджету міста Києва було завдано збитків у великих розмірах.

Відповідно висновку судово-економічної експертизи сума завданих збитків становить 6 мільйонів гривень. 

11 липня директору комунального підприємства, в оперативному віданні якого знаходилися нежитлові приміщення надані в оренду, правоохоронці повідомили про підозру за ч. 1, 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім того, наприкінці січня 2018 року обвинувальні акти відносно ще трьох фігурантів були скеровані до суду. Даним учасникам були обрані запобіжні заходи: одному – тримання під вартою із можливістю внесення застави, сума якої ним була сплачена, іншим двом – домашній арешт.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення керівника КП від займаної посади. 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *