Поліція затримала начальника відділу РДА та депутата селищної ради за вимагання хабара у понад мільйон гривень

І депутат селищної ради Київщини, і посадова особа РДА у Херсонській області вимагали та отримали кошти за вирішення земельних питань.

Так, на Київщині оперативники обласного управління захисту економіки задокументували злочинну діяльність депутата селищної ради, який за виділення землі під поховання вимагав один мільйон гривень неправомірної вигоди. За вказану суму фігурант погодився виділити на території ради 100 земельних ділянок.

У середу, 4 липня, працівники Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції спільно із детективами слідчого управління поліції Київщини, за процесуального керівництва прокуратури Київської області, затримали депутата. Останній отримав частину визначеної ним суми.

У автомобілі зловмисника правоохоронці вилучили пакет, в якому знаходилося 312,5 тисяч гривень. Також, вилучено підроблені акти про факт проживання осіб на території селищної ради, які мали стати підставою для виділення зазначених земельних ділянок.

На Херсонщині викрито у хабарництві посадовця у вимаганні та отриманні коштів за вирішення земельних питань.

Так, оперативники обласного управління захисту економіки та слідчі обласної поліції, за процесуального керівництва прокуратури Херсонської області, встановили: за виділення земельної ділянки у власність начальник відділу Олешківської районної державної адміністрації вимагав 1,5 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Під час отримання частини хабара в одну тисячу доларів США посадовця було затримано, а з місця події вилучено кошти.

Крім того, 4 липня заходи по затриманню осіб, викритих у хабарництві, було проведено у Кіровоградській та Чернівецькій областях.

На Кіровоградщині правоохоронці затримали посадовця ОДА. Керівник відділу вимагав від фізичної особи 10 тисяч гривень за сприяння у підписанні договору на постачання і монтаж обладнання.

У Чернівецькій області затримали громадянина, який займається нелегальним видобутком річкового піску. За не вжиття відповідних законних дій щодо викриття його протиправної діяльності та притягнення до відповідальності «підприємець» запропонував неправомірну вигоду працівникові управління захисту економіки – щомісячно 8 тисяч гривень.

За всіма фактами протиправної діяльності проводиться досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *