Масове отруєння в дитячому таборі

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 02.07.2018 у с. Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області зареєстровано групове захворювання на харчову токсикоінфекцію серед 12 вихованців ДЮСШ Дерюгіних, які тренуються та відпочивають у ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич».

З метою з’ясування обставин даного випадку, ліквідації та недопущення поширення інфекційних хвороб спеціалісти Переяслав-Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 02.07.2018 провели санітарно-епідеміологічне розслідування, у ході якого встановлено наступне. Станом на 02.07.2018 в дитячому оздоровчому закладі «Славутич» перебувало 226 дітей. Серед них у супроводі 3-х тренерів було 26 дітей з м. Києва та Київської області, які відвідують ДЮСШ. Було з’ясовано, що 30.06.2018, згідно меню, 226 дітям закладу на підвечірок видали йогурти з наповнювачем «Злаки» та з лактулозою місцевого виробника, термін споживання яких спливав 01.07.2018.

З метою виявлення порушень вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, фахівці Переяслав-Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби провели обстеження харчоблоку ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» з відбором проб харчових продуктів для проведення відповідних лабораторних досліджень. 03.07.2018 обстеження закладу продовжується.

У ході епідрозслідування було встановлено, що 30.06.2018 тренери вилучили у вихованців 26 йогуртів, які видали на підвечірок, та зберігали їх без дотримання відповідного температурного режиму у власних кімнатах і повернули дітям для споживання через добу.

Слід зазначити, що 12 дітей, які захворіли, є членами однієї групи (вихованці ДЮСШ). Станом на 03.07.2018 погіршення стану здоров’я дітей з інших груп не реєструвалося. При цьому слід відмітити, що вони всі харчувалися в одній їдальні.

Станом на 03.07.2018 одна дитина із попереднім діагнозом «енцефаліт» знаходиться у важкому стані в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ», ще 11 знаходяться у задовільному стані. Із них 10 дітей батьки забрали додому, а одна дитина залишається в ізоляторі табору.

Матеріали передані до Національної поліції.

Епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи продовжуються, про що буде повідомлено додатково.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *