На Полтавщині посадовці Держпраці налагодили системне хабарництво

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою блокували на Полтавщині системний механізм вимагання посадовцями хабарів за погодження планів розвитку гірничих робіт.

Оперативники спецслужби викрили посадовців Управління Держпраці в Полтавській області, які на системній основі вимагали у службовців гірничодобувних підприємств регіону неправомірну вигоду за погодження планів розвитку гірничих робіт. Правоохоронці задокументували, що щорічний обсяг хабарів у цій сфері в регіоні становить приблизно десять мільйонів гривень. Через протиправний механізм було створено передумови до розвитку незаконного видобутку надр державного значення і деформації національної системи контролю охорони праці, відповідно зростання виробничого травматизму.

Гірничим Законом України передбачена обов’язкова процедура щорічного погодження регіональними органами Державної служби України з питань праці планів розвитку гірничих робіт гірничодобувних підприємств.

Співробітники СБ України та прокуратури у ході проведення слідчих дій затримали у Полтаві під час передачі чергової частини хабара у розмірі двадцяти шести тисяч гривень посадовця обласного Управління Держпраці.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі для встановлення всіх причетних протиправного механізму осіб.

Найближчим часом планується оголосити фігурантам справи про підозру та обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

– See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5010#.8r6rwLp9.dpbs






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *