На Закарпатті незаконно продали більше 12 га землі Міноборони

Під час планової ревізії квартирно-експлуатаційного відділу міста Мукачеве аудитори Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 8,5 млн грн.

Ревізією законності здійснених операцій із земельними ділянками встановлено відчуження з порушенням законодавства 4-х земельних ділянок загальною площею 12,5 га та балансовою вартістю 6,2 млн грн.

Ревізією з питань стану розрахунків за спожиті комунальні послуги та енергоносії встановлено проведення об’єктом контролю оплати за послуги, які фактично не були отримані, на суму майже 2 млн грн.

Окрім того, аудитори встановили нецільове використання бюджетних коштів на загальну суму 79,99 тис. грн.

Серед інших порушень виявлено факти  нездійснення дій щодо звернення до суду з вимогою про виконання зобов’язань, що призвело до недоотримання доходів спеціального фонду на загальну суму 156,5 тис. грн, нестачу основних засобів (14,9 тис. грн ), відчуження (18,36 тис.  грн) та ліквідацію (38,25 тис. грн) майна з порушенням законодавства, завищення вартості виконаних підрядних робіт (9,4 тис. грн).

За порушення законодавства  1 посадову особу притягнуто до  адміністративної відповідальності. На адресу КЕВ м. Мукачеве надіслано письмові вимоги про усунення порушень законодавства, зазначених в акті ревізії.

Матеріали ревізії готуються для передачі до правоохоронних органів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *