Прокурору місцевої прокуратури міста Києва повідомлено про підозру

Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Під час досудового розслідування, яке здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за оперативного супроводу Головного управління «К» Служби безпеки України, встановлено, що прокурор Київської місцевої прокуратури № 10 за попередньої змовою з іншою особою у період з лютого по квітень 2018 року вимагав 5 тис доларів США та отримав від підозрюваного у кримінальному проваджені за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, частину неправомірної вигоди у сумі 1,5 тис доларів США за сприяння у вирішенні питання про призначення покарання не пов’язаного з реальним позбавленням волі.

Крім того, за результатами проведених обшуків встановлено, що зазначений прокурор зберігав за місцем свого постійного мешкання бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Вказаному прокурору місцевої прокуратури 22.06.2018 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 368 КК України.

На теперішній час досудове розслідування триває, вирішується питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

 

 

 

 

 

 

 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *