На Донеччині затримано чиновника-хабарника

Слідчим відділом прокуратури Донецької області спільно з СБУ в Донецькій та Луганській областях під час отримання неправомірної вигоди викрито посадовця державної установи «Донецька обласна фіто-санітарна лабораторія», що входить до структури державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Посадовець викритий безпосередньо під час отримання 18,8 тис грн від представника суб’єктів підприємницької діяльності, які спеціалізуються на експорті зернових культур. За вказану суму чиновник мав надати підприємцям позитивні висновки за результатами проведення фіто-санітарних досліджень для подальшого експорту зернових морськими суднами через Маріупольський державний морський торговельний порт.

Під час слідчих дій у чоловіка виявлено та вилучено 18,8 тис грн неправомірної вигоди, а за результатами обшуків автомобіля та за місцем мешкання – ще 34,3 тис доларів США та 8,6 тис євро. Законність походження вилучених коштів буде встановлена у ході досудового розслідування.

На теперішній час вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), та обрання міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *