У Дніпрі затримали поліцейського за вимагання хабара у сумі чотирьох тисяч доларів США

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України, СБУ та військової прокуратури затримали керівника одного з підрозділів поліції Дніпра. Чоловік  вимагав у місцевого мешканця неправомірну вигоду  за повернення вилученого у нього автомобіля. Натомість чоловік звернувся до правоохоронців.

До працівників Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся 36-річний житель Дніпра з повідомленням про протиправні дії співробітників місцевої поліції. 

Чоловік розповів, що нещодавно придбав за кордоном автомобіль. Він повернувся до України, однак його зупинили правоохоронці. Після перевірки чоловікові повідомили, що його нова автівка перебуває у міжнародному розшуку. Іномарку вилучили, за фактом Самарським відділенням поліції Дніпра було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.290 Кримінального кодексу України.

Невдовзі чоловік звернувся до працівників поліції з проханням повернути вилучену машину, адже придбав він її добропорядно. На це т.в.о. начальника поліцейського підрозділу, 36-річний майор поліції, відповів, що автівку йому буде повернуто лише за умови «винагороди» – чотирьох тисяч доларів США. Після цього мешканець Дніпра звернувся до внутрішньої безпеки НПУ.

За матеріалами УДВБ НПУ військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону було розпочато кримінальне провадження за вкритим фактом. 

Спільно з працівниками СБУ та військової прокуратури оперативники внутрішньої безпеки НПУ затримали посадовця поліції відразу після того, як він зустрівся із заявником і отримав хабар. Гроші вилучено, а самого фігуранта затримано в порядку ст.208 КПК України. Санкція інкримінованої йому статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *