З державного підприємства зникло майно вартістю більше мільйона гривень

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області провели державний фінансовий аудит діяльності агропромислово – торгового підприємства «Бобовище» за період з 01.01.2014 по 31.12.2017.

Аудитом виявлено низку чинників, які негативно вплинули на результати діяльності підприємства та призвели до порушень та недоліків на загальну суму майже 11 млн. грн.

Під час перевірки було встановлено, що через реалізацію продукції за цінами нижчим від виробничої собівартості підприємством недоотримано доходу майже на  2 млн грн.

Також допущено незаконні та неефективні витрати на суму 2,6 млн грн через здійснення витрат на рослинництво без відображення в обліку операцій щодо збору урожаю, проведення заохочувальних виплат та доплат при збитковій діяльності підприємства, незабезпечення збереження продукції, що призвело до її псування.

Аудиторами також установлено, що наслідком здійснення ризикових операцій з використання земель за відсутності документів на право володіння або користування нею може бути втрата державних активів – сільськогосподарських угідь, вартістю 6,1 млн грн та їх перехід у недержавну власність.

Крім цього, під час аудиту проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності АПТП «Бобовище», якою виявлено нестачу основних засобів на загальну суму 1,11 млн грн.

За результатами проведеного дослідження аудиторською групою запропоновано перелік заходів, необхідних для поліпшення фінансового стану підприємства та ефективного використання активів. Матеріали контрольних заходів готуються для передачі до правоохоронних органів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *