Приватне підприємство заплатить за шкоду довкіллю

Приватному акціонерному товариству «Шкіряник» доведеться примусово сплатити майже 1, 2 млн. грн. завданої довкіллю шкоди.

Нещодавно Господарським судом Івано-Франківської області було прийнято рішення про задоволення позову у повному обсязі про стягнення 1 млн 197 тис. 762 грн через забруднення земель комунальної власності м. Болехова зворотними водами ПРАТ «Шкіряник» та засмічення земельних ділянок поблизу усереднювача відходами виробництва.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області у липні 2017 року здійснила планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони атмосферного повітря, водних і земельних ресурсів, щодо поводження з відходами та небезпечними речовинами ПРАТ «Шкіряник».

Під час перевірки виявлено забруднення земель комунальної власності м. Болехова зворотними водами ПРАТ «Шкіряник» та засмічення земельних ділянок поблизу усереднювача відходами виробництва (тирсою, обрізками шкіри), про що складено відповідних акт перевірки. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області відібрали проби ґрунту, в яких встановлено забруднення земельних ресурсів амонієм і хлоридами. За виявлені порушення, відповідно до затвердженої методики Інспекція нарахувала шкоду, завдану довкіллю внаслідок забруднення та засмічення земельних ресурсів у розмірі 1 млн 197 тис. 762 гривень.

Оскільки підприємство не сплатило шкоду в добровільному порядку, Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області виставила позовну заяву про стягнення відповідної суми. Господарським судом Івано-Франківської області прийнято рішення про задоволення позову Інспекції у повному обсязі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *