На хабарі поліція затримала посадовців прикордонної служби та Укртрансбезпеки

4 травня, на Одещині працівники прикордонної служби вимагали неправомірну вигоду за безперешкодний перетин державного кордону, а на Кіровоградщині посадовець обласного управління Укртрансбезпеки – за не притягнення до адміністративної відповідальності.

Так, оперативники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції викрили у систематичному вимаганні хабарів прапорщика та старшого прапорщика одного з пунктів пропуску Подільського прикордонного загону. Вимагали 1,5 тисячі гривень та 50 доларів США від громадянина іншої держави за безперешкодний перетин ним державного кордону України.

Правоохоронці задокументували декілька фактів вимагання та отримання посадовцями неправомірної вигоди. Вимагали по 100 доларів США за одну особу. За вказану суму іноземці без реєстрації та оформлення відповідних документів потрапляли на територію держави.

Затримали прикордонників працівники обласного Управління захисту економіки спільно з Управлінням внутрішньої та власної безпеки “Південь” ДПСУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону під час одержання ними обумовленої суми хабарів.

На Кіровоградщині правоохоронці виявили факт вимагання неправомірної вигоди старшим інспектором управління Укртрансбезпеки в Кіровоградській області. За не складання протоколу про адміністративні правопорушення та не стягування штрафних санкцій за перевантаження транспортного засобу посадовець вимагав від підприємця 10 тисяч гривень «додаткового заробітку».

Затримали старшого інспектора оперативники обласного Управління захисту економіки Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України на об’їзній дорозі м. Кропивницького під час одержання фігурантом неправомірної вигоди.

На даний час встановлюється причетність інших працівників прикордонного загону та Укртрансбезпеки до фактів корупційної діяльності.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *