Нафтогаз закупив газ у PGNiG після відмови Газпрому розпочати поставки в Україну

Нафтогаз та PGNiG (Польща) підписали контракт щодо поставок газу, після того як учора Газпром вирішив не починати поставки Нафтогазу. За день до того Стокгольмський Арбітраж оголосив остаточне рішення.

Контракт з PGNiG діятиме до кінця березня 2018 року. Загальний обсяг за ним складає 60 млн куб. м. Поставки почалися сьогодні о 6 годині ранку газ через ГРС «Германовіце», яка з’єднує польську ГТС з українською.

«Нинішня ситуація з поставкою газу доводить, що диверсифікація поставок була правильним рішенням. Завдяки нашим польським партнерам чергова спроба Москви використати газ як політичну зброю проти України провалилася. Сподіваюся, що ЄС та уряди відповідних країн-членів врахують даний факт, коли ухвалюватимуть остаточне рішення щодо «Північного потоку – 2», — прокоментував голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

«Енергетична солідарність та плідна співпраця з сусідніми країнами — наш обов’язок. Особливо тепер, коли в України виникли труднощі з поставками з Росії, а потреба в природному газі для забезпечення населення теплом збільшилася через значне похолодання», — сказав Пьотр Возняк, президент правління PGNiG. «Ми готові збільшити обсяг поставок чи продовжити термін дії контракту залежно від попиту на українському ринку. PGNiG може забезпечувати стабільне та безпечне постачання газу завдяки диверсифікованому портфелю, який включає як внутрішній видобуток у Польщі, так і імпорт, включно з регулярними поставками СПГ з Катару та США», — додав пан Возняк.

PGNiG поставила в Україну більше 1 млрд куб. м до кінця 2017 року.

Нафтогаз — українська державна група компаній, що працює в усіх сегментах нафтогазового ринку, включно з торгівлею, видобутком, транспортуванням, зберіганням, переробкою та розподілом. На неї припадає близько 80% внутрішнього видобутку. Місія групи — сприяти становленню ефективного газового ринку в Україні та його інтеграції з ринком Європейського Союзу задля стабільного забезпечення українських споживачів доступною енергією.
PGNiG (польська нафтогазова компанія) — лідер польського газового ринку. Основні напрямки діяльності PGNiG включають розвідку та видобуток природного газу й нафти. Дочірні компанії займаються імпортом, зберіганням, продажом та розподілом газового пального. Крім того, вони виробляють і продають теплову й електричну енергію. PGNiG має частку в 30 компаніях, які надають послуги з геофізичних досліджень, буріння та ремонту. PGNiG має ліцензії на розвідку та видобуток у Норвегії та Пакистані. Дочірня компанія PGNiG Supply & Trading GmbH з головним офісом у Мюнхені торгує газом у Західній Європі й відкрила міжнародне представництво з торгівлі СПГ у Лондоні.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *