Російські терористи обстріляли патруль ОБСЄ та відібрали безпілотник

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ), посол Ертурул Апакан, засудив факт нападу членами «ДНР» на спостерігачів та захоплення безпілотного літального міні-апарата (БПЛА).

Інцидент стався 24 лютого, приблизно о 14:30, у підконтрольній «ДНР» Ясинуватій, на північ від Донецька. Коли патруль СММ намагався запустити БПЛА для здійснення моніторингу ситуації на Донецькій фільтрувальній станції, яка, за повідомленнями, потрапила під обстріл, озброєні чоловіки, направивши зброю на спостерігачів, наблизилися до них і захопили БПЛА, після чого один із чоловіків відкрив вогонь у напрямку патруля СММ.

«Застосування зброї проти неозброєних цивільних спостерігачів не тільки створює безпосередню загрозу життю цих хоробрих людей — як чоловіків, так і жінок, — які роблять все можливе для того, щоб в Україні настав мир, — зазначив посол Апакан, — але й є прямим викликом колективній волі 57 держав-учасниць ОБСЄ і Мінським домовленостям».

Посол Апакан наголосив на тому, що винні мають бути притягнуті до відповідальності і що такі дії не повинні залишатися безкарними. «Погрози на адресу спостерігачів СММ та будь-яке перешкоджання їхній роботі лише затримує вирішення конфлікту», — заявив він.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *