Депутат: в парламенті завівся законодавчий барабашка

Народний депутат України Віктор Пинзенек під час пленарного засідання розповів про фальсифікацію законопроекту, який проголосований у Верховній Раді.

“Закон України про Регламент чітко визначає процедуру розгляду і прийняття законів. Закон приймається за основу або в першому читанні, до нього додаються поправки, які потім є предметом голосування в парламенті, і приймається в кінцевій редакції закон” – каже депутат.

– У нас в парламенті завівся законодавчий барабашка, тому що Закон 5368 з’явились норми, які не були предметом голосування, – розповів далі Пинзенек. – Я згадаю, про яку норму, одну, іде мова. Наприклад, в Законі 5368 з’явилась норма про звільнення окремих суб’єктів господарювання від сплати податку на додану вартість через так звані магазини безмитної торгівлі. Шановні колеги, ця норма не була прийнята в першому читанні. В першому читанні за основу голосувався проект закону від уряду, там не було магазинів безмитної торгівлі.

“Ви не знайдете жодної поправки, назвіть автора поправки, яким чином ця поправка була внесена і розглянута. Такої поправки в колонці розданій народним депутатам не було. Звідси питання? яким чином норма закону, яка не була проголосована в першому читанні, яка не була внесена як поправки до другого читання, яким чином ця норма потрапила в кінцеву редакцію закону?” – виникає запитання у народного обранця.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *