Нардеп Лабазюк висловив свою версію обшуків СБУ

Народний депутат України Сергій Лабазюк розповів, що відбувалося у його громадській приймальні під час обшуків СБУ.

Свою позицію він виклав на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

“Сьогодні зранку я, як народний депутат, був у своїй громадській приймальні, де разом із командою обговорювали результати зустрічі з виборцями. Офіс приймальні у м. Волочиськ знаходиться неподалік від офісу «Аграрної компанії 2004», де я є Почесним Президентом.
О 9-00 до приміщення моєї Громадської приймальні підійшло двоє осіб, представилися співробітниками СБУ. Вони повідомили, що мають рішення суду на вилучення документів у «Аграрної компанії 2004».
Працівники приймальні чітко повідомили цим особам, що це – офіційна Громадська приймальня народного депутата, а не офіс аграрної компанії.
Пізніше головний бухгалтер аграрної компанії, яка підійшла до громадської приймальні, також попросила працівників СБУ пред’явити посвідчення і рішення суду на вилучення документів. Однак у відповідь чоловіки заявили, що в такому разі будуть «силою вилучати необхідні їм документи».
Далі хід подій був наступний: співробітники спецпідрозділу «Альфа», озброєні автоматами, зірвали таблички з надписом “Громадська приймальня народного депутата”. Потім увірвалися та вибили двері. Силовики почали кидати працівників приймальні на підлогу, увірвалися в мій кабінет та почали здійснювати обшук і вилучення незрозумілої документації, все ламали і влаштували повний хаос.
Пізніше зі ЗМІ я дізнався, що нібито побив працівника СБУ, який вже знаходиться в лікарні з травмами середнього ступеня важкості. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Працівники моєї громадської приймальні виїхали, аби зустрітися з «псевдо потерпілим», однак, виявилося, що цієї людини взагалі не було під час штурму громадської приймальні. Цей факт чітко зафіксували камери спостереження. Відео обов’язково буде оприлюднене найближчим часом.
При цьому є реальні потерпілі: четверо працівників «Аграрної компанії 2004», які вже звернулися до лікарні із зафіксованими травмами.
Хочу зазначити, що «Аграрна компанія 2004» – це компанія, яка займається сільським господарством, а також приймає участь у тендерах на проведення тих чи інших робіт. І це не є злочином…. Компанія розвивається, дає чисельні робочі місця, справно слачує податки до Державного бюджету та приймає участь у розвитку інфраструктури сіл.
І якщо є якісь факти, що свідчать про протиправні дії компанії, де є я почесним Президентом, прошу провести об’єктивне розслідування і в законний спосіб.
У зв’язку з тим, що відбулось сьогодні, як народний депутат, заявляю, що не вчиняв жодних протиправних дій та не завдавав тілесних ушкоджень нікому під час неправомірного вторгнення до моєї громадської приймальні.
Тому розцінюю це не інакше, як політичний тиск на мене як народного депутата, представника депутатської групи «Воля народу». Наша група відмовилася перетворитися на «Наш край», голосувати за знаття мораторію на продаж та вивезення лісу-кругляку з України та антисоціальні бюджетні та податкові закони.
Крім цього, відбулися обшуки не тільки в громадській приймальні та аграрній компанії, а й у моєму приватному будинку. Хочу також зазначити, що відповідно до пред’явленого рішення суду, обшук мав відбутися у кількох місцях одночасно. Але в результаті був проведений не за тими адресами.
Тому вважаю такі дії порушенням Закону України «Про статус народного депутата України», яким передбачено, що «обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності».

Такі дії силових відомств є неправомірними і вчинені з перевищенням службових повноважень та зловживанням владою. Сподіваюсь на об’єктивне розслідування даної ситуації.

Також звертаюся до представників засобів масової інформації з проханням звернути увагу на численні факти протиправних дій з боку силових відомств щодо підприємців по всій країні.”






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *