Лещенко розповів про корупцію серед депутатів. Відео

“Сьогодні Міжнародний день боротьби з корупцією. І, на жаль, нам нема чим   похвалитися в цій частині, прийнято багато законів, створені незалежні антикорупційні органи, але корупція залишається головною проблемою, яка знищує Україну зсередини,” – зазначив народний депутат України Сергій Лещенко, виступаючи з парламентської трибуни в п’ятницю, 9 грудня.

І тим більш показово, як на цьому тижні замовчується головний політичний скандал, про який не повідомляють ні телеканали, ні більшість газет. Це звинувачення, які пролунали від депутата-втікача Онищенка на адресу Президента та його оточення – Ігоря   Кононенка та Олександра Грановського – про те, як він протягом багатьох місяців був залучений в корупційну схему виплати хабарів депутатам, фінансування політичної корупції і так далі.

Я хочу в своєму виступі звернути увагу на статтю, яка щойно вийшла в головному англомовному виданні “Київпост”, де цитується Онищенко, який каже, що платив 2 тисячі гривень відкату за кожну тисячу тонн, яку постачала… вибачте, за кожну тисячу кубометрів газу, які постачалися на державні підприємства: Одеський припортовий завод та “Центренерго”, в своєму інтерв’ю він називає депутата, якому він платив цей відкат. Прізвище цього депутата Кононенко.

Так само в цьому інтерв’ю “Київпост” Онищенко стверджує, що платив відкат 20 доларів за тонну вугілля з окупованих територій Донбасу, яке постачалося на українські підприємства. І прізвище цього депутата теж Кононенко.

В цьому виступі я   хочу звернути увагу ще на одно депутата Довгого, який відсутній в цьому залі, який їздив до Онищенка в Лондон і там намагався з ним домовитися, щоб він тримав язика за зубами, щоб він не виступав зі своїми викриттями   корупції. В будь-якій цивілізованій державі такі заяви вже б давно були б приводом для створення слідчої комісії, щоб самі депутати дали оцінку тому, що відбувається в цьому парламенті. На жаль, слідча комісія не створена, і я хочу з сумом сказати, що, швидше за все, її не буде створено, і ця тема буде знову замовчуватися в Україні. Можу лише підтримати розслідування, яке почало Національне антикорупційне бюро за цим епізодом, тому що політична корупція – це проблема, яка буде знищувати нашу Україну ще протягом багатьох років. І хочу застерегти від того, що намагаються провести ставленика Грановського – того самого, про якого ми згадували, на посаду керівника Державного бюро розслідувань. Зокрема фаворитом на цю посаду є пані Варченко, яка зараз працює в так званому департаменті Кононенка-Грановського в Генеральній прокуратурі, і яка є фаворитом на цю посаду.

І наостанок хочу звернути увагу, що нещодавно ми зупинили мільярдний розпил на тендері в порту “Південний”, який мав відійти депутатам від “Народного фронту”, зокрема Фаєрмарку. Вчора відбувалися обшуки за цим тендером в підприємстві, яке було визнане переможцем попри те, що воно пропонувало найвищу ціну.

Хочу підтримати НАБУ в цій боротьбі і звернути увагу всіх громадян, корупція нікуди не зникла з цього залу.

Сьогодні міжнародний день боротьби з корупцією. Привітав головних бенефіціарів – президента Порошенка та його друзів Кононенка та Грановського.На тему Онищенка накладено табу на головних телеканалах. Створення ТСК заблоковано. Ботів заряджено називати всіх агентами ФСБ та "шатунами". Тепер через трансляцію телеканалу "Рада" частина громадян дізнається, які нестримні клептократи ними керують. Якраз вчасно Oleg Sukhov опублікував на KyivPost.com свій матеріал: https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/onyshchenko-makes-sweeping-claims-poroshenko-graft.htmlhttps://www.kyivpost.com/ukraine-politics/onyshchenko-makes-sweeping-claims-poroshenko-graft.htmlНа момент виступу в залі залишилося десь 20-30 депутатів. Це – традиційна відвідуваність для п'ятниці після 12 години. Ми називаємо це МФО "Різне" – депутати, які залишаються виступу в розділі порядку денного "Різне". Про корупцію Онищенка більшість людей, які заходят до цього залу, знають з особистого гаманця.

Опубліковано Сергієм Лещенком 9 грудня 2016 р.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *