Через технічний збій Управління соцзахисту РДА зайво переказало субсидію на газ на суму понад 1 млн грн

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області під час проведення планової ревізії в Управлінні соціального захисту населення Чемеровецької райдержадміністрації виявили порушення, що призвели до втрат, на суму більш як 1,3 млн грн.

Так, через технічний збій програми «Наш дім» посадові особи управління переказали на рахунок газопостачального підприємства кошти субсидії за природний газ у розмірі більшому, ніж різниця між вартістю плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного платежу, на загальну суму понад 1,1 млн грн.

Окрім того, управління призначило субсидії п’ятьом громадянам на суму майже 23 тис. грн для відшкодування витрат на оплату послуг газопостачання, тоді як ці громадяни такими послугами не користувалися, бо їхні помешкання були відімкнені від газових мереж.

Через те, що внутрішньо переміщені особи подали до управління недостовірні відомості про свій майновий стан їм зайво виплачено щомісячної адресної допомоги на загальну суму 78 тис. грн.

Ще майже 35 тис. грн зайво виплачено субсидій громадянам, які подали недостовірні відомості про свої доходи.

Завдяки заходам, які вжили державні аудитори, ще до завершення ревізії згадані порушення були усунуті майже у повному обсязі.

Матеріали контрольного заходу передано до правоохоронних органів.






One thought on “Через технічний збій Управління соцзахисту РДА зайво переказало субсидію на газ на суму понад 1 млн грн

  1. Pingback: Помилка ціною в мільйон гривень. В Управлінні соцзахисту РДА переказали не ту суму субсидії | Подільська інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *