Затримано прокурора-хабарника. Фото

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Служби безпеки України 13 жовтня 2016 року затримано прокурора Львівської місцевої прокуратури № 3 за фактом одержання неправомірної вигоди у сумі 2 тис доларів США за зайняття у судових дебатах позиції щодо звільнення обвинуваченої від відбування покарання з випробуванням.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання другої частини неправомірної вигоди.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії прокурорського працівника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

http://www.gp.gov.ua/userfiles/IMG_6361-.jpg

За скоєне кримінальне правопорушення хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування наразі триває.

http://www.gp.gov.ua/userfiles/IMG_6362.JPG






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *