Поліцейський врятував людей під час пожежі. Відео

6 жовтня, під час брифінгу, Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе представила журналістам 23-річного київського патрульного поліцейського В’ячеслава Харченка, який дістався піддашшя 6 поверху, щоб врятувати людей від вогню. Операція з порятунку відбувалась у ніч на 5 жовтня, на вулиці Жолудєва в Києві.

Виклик про загоряння в житловому будинку надійшов до поліції близько першої години ночі. Прибувши на місце події поліцейські помітили, що на шостому поверсі сім’я кличе на допомогу.

«Був страх, що вони зірвуться, був страх, що я зірвуся, і був страх за людей, що вони там згорять. Я героєм себе не відчуваю, тому що це моя робота. Вважаю, що якщо б це трапилось ще раз, я б вчинив так само», – розповів інспектор патрульної поліції В’ячеслав Харченко.

Хатія Деканоідзе зазначила, що інспектор патрульної поліції зрозумів: якщо він зараз не буде діяти, є велика загроза, що сім’я потрапить у біду. Ризикуючи своїм життям, він дістався п’ятого поверху та врятув їх.

«Я це розповідаю не тому, що він являє собою молоде покоління поліції, і не тому, що він молодий симпатичний українець, який являє собою нову генерацію країни. Я кажу це тому, що в поліції є люди, готові ризикувати, щоб захистити наших громадян», — пояснила Хатія Деканоідзе і подякувала поліцейському за його героїчний вчинок.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *