На Львівщині квартири відключають від централізованого опалення

Пенсіонери, інваліди та малозабезпечені мешканці районного центру Львівщини будуть цієї зими мерзнути. І не тому, що борги, а тому що в них немає можливості встановити індивідуальне опалення у власних помешканнях, а централізоване відключають.

Відповідне рішення прийняла Золочівська міська рада. Звісно, в тексті немає, щоб «відключити», проте це дало можливість тепловим мережам міста запломбувати стояки подачі тепла в багатоквартирні будинки міста Золочева. Як альтернативу пропонується електричні батареї.

Мотив даного рішення – це дати можливість встановити індивідуальне опалення, адже на сьогодні діє заборона на отримання дозволу на відключення від централізованого. З цієї сторони можна це вважати як благо… але є одне АЛЕ, і ніхто не має його ігнорувати!

Що таке електричне опалення? Це встановлення батареї, яка повинна підключатися до електромережі. А тепер задайтеся питанням: чи готові ви спати при включеній батареї, чи готові ви виходити з дому і залишати її увімкненою? Якщо у вас з розумом усе гаразд, то ви відповісте однозначно – «НІ!». То чому сьогодні змушують людей, які не мають фінансової можливості купити котел, батареї та провести індивідуальне опалення перейти на електричні батареї? І як результат – люди будуть мерзнути.

Варто також не забувати про сам житловий фонд Золочева. Будинки які будувалися в 60-х 70-х роках, застаріла електромережа … невже вони готові до постійної роботи електричних батарей? Мешканці Золочева проти відключення від централізованого опалення,  а ще більш проти електричних батарей! Але чи з їх думкою рахуються?

З кожним днем ми наближаємося до зими. Вже скоро в будинках має бути включене опалення, по Україні відбувається пробний запуск води в системи… всюди, крім Золочева. А самому Золочеві, за пару днів до початку опального сезону, люди повинні думати що робити?, як обігріватися?, як пережити зиму, яку обіцяють морозною і затяжною?

І тепер питання до Золочівської влади: чи готові вони заморозити людей, які просто є пенсіонерами, інвалідами, багатодітними та малозабезпеченими? І не забувайте, що якщо хоча б одна людина «ПРОТИ» – відключити будинок від централізованого опалення ви НЕ МАЄТЕ законодавчого права.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *