Каплін хоче звільнення Авакова, бо той не справився з реформою

Народний депутат України, член фракції БПП вимагає звільнити Арсена Авакова з посади Міністра внутрішніх справ України. Відповідний проект постанови порошенківець зареєстрував у парламенті.

Мотивацію необхідності Авакова депутат виклав всього у декількох абзацах, не зовсім пов’язаних змістом.

В Пояснювальній записці до проекту постанови він зазначив:

“07 листопада 2015 року в Україні стартувала реформа поліції, яка супроводжувалась численними атестаційними відборами та перевірками з метою оновлення кадрів, зміною форменого одягу та автомобільного транспорту правоохоронців.

Міністр внутрішніх справ України Аваков А.Б. запевняв суспільство про набір до органів поліції високопрофесійних та чесних працівників.

Однак, показники рівня злочинності по найбільш поширеним злочинам, зросли до 30%, а рівень розкриття впав до 10% порівняно з показниками за минулі роки. В Україні розкривається лише один злочин із десяти.

Органи внутрішніх справ України під керівництвом Авакова А.Б. продемонстрували неспроможність забезпечення безпеки громадян України та боротьби з криміналітетом.

Масовість випадків застосування зброї патрульними поліцейськими по відношенню до осіб, які вчиняють адміністративні правопорушення, свідчить про незнання поліцейськими базових прав людини.

Як відомо, у ніч на 24 серпня 2016 року в Кривому Озері Миколаївської області поліцейські закатували чоловіка під час затримання, що продемонструвало повний провал реформи поліції.

Крім того, Національне антикорупційне бюро та Генеральна прокуратура підтвердили наявність розслідувань фактів незаконного відчуження земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ “Інвестор”, яке близьке до Міністра внутрішніх справ Авакова А.Б. та фактів порушень під час тендерних закупівель рюкзаків, в якому фігурують його близькі родичі. Така ситуація не сприяє позитивному сприйняттю суспільством діяльності Міністерства внутрішніх справ України.”

Проект постанови уже направлено на розгляд в Комітети.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *