Москаль: «На Закарпатті діють 173 правоохоронні громадські формування, але ефект від них нульовий»

На сьогодні в області створені й офіційно діють 173 громадські формування з охорони порядку та державного кордону, в яких числяться 2 тисячі 791 чоловік. Це майже стільки ж, як поліцейських у всіх міськрайонних відділах та обласному управлінні Національної поліції.

– З початку року ця «армія» громадських правоохоронців викрила аж 4 осіб, котрі скоїли кримінальні правопорушення, і затримала 97 чоловік за адміністративні правопорушення, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – При чому ці «викриття» були здійснені за участі поліцейських, тобто в спільних рейдах із ними. Абсолютна більшість громадських правоохоронних формувань створюється не для реальної боротьби з правопорушеннями, а для того, щоб, по-перше, займатися контрабандою через зелений кордон, а, по-друге, отримати дозвіл на купівлю й використання травматичної зброї.

У плані боротьби з правопорушеннями ефект від таких організацій практично нульовий. Тому я дав доручення правоохоронним структурам ретельно перевірити і припинити діяльність, тих громадських формувань, що існують тільки на папері.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *