У Рівному під час проведення обшуку стріляли

Восьмого червня, близько 16:30 під час проведення слідчих дій на вулиці Степана Дем’янчука обласного центру невідомий чинив опір працівникам поліції.

Виконуючи ухвалу слідчого судді на проведення санкціонованого обшуку у кримінальному провадженні, відкритому за статтею 356 Кримінального кодексу України, працівники управління захисту економіки в Рівненській області прибули до квартири, яка розташована на десятому поверсі багатоповерхівки на вулиці С. Дем’янчука обласного центру. Однак ще не встигли переступити поріг квартири, як з ліфту вийшов невідомий чоловік і, представившись депутатом, почав чинити опір правоохоронцям та стріляти.

Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що невідомим виявився депутат Рівненської міської ради, 44-річний рівнянин. Поліцейські роз’яснили чоловіку підстави проведення слідчих дій, зокрема ознайомили із ухвалою судді про надання дозволу на проведення обшуку. Втім, депутат продовжував заважати працівникам поліції і, діставши спецпристрій для відстрілу гумових куль «ВИЙ», здійснив чотири постріли з пістолету в бік правоохоронців та інших осіб, які перебували поблизу помешкання.

У результаті стрілянини ніхто із присутніх не постраждав.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу або арешту до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на два роки.

Чоловіка було запрошено до Рівненського відділу поліції, звідки після надання пояснень відпустили.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясовуватимуть усі обставини інциденту.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *