На Київщині матір продала свою доньку

Правоохоронці столичної області затримали жінку, яка намагалася продати свою новонароджену дитину. Доньку, якій тільки виповнилось 6 днів, горе-матір разом зі співмешканцем оцінили у 40 тисяч гривень.

Так, співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно з працівниками Слідчого управління Головного управління Нацполіції Київщини та прокуратури області задокументували факт продажу матір’ю свого новонародженого немовляти. Про злочинні наміри поліцейські дізнались під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання.

Лиходійку затримали працівники поліції «на гарячому» серед білого дня у місті Бровари.

За словами керівника Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції в Київській області Андрія Ткача, зловмисницею виявилась 25-річна молода переселенка з Донбасу, яка раніше мала проблеми з законом за вживання наркотичних речовин та вела аморальний спосіб життя. Молодиця в минулому «підробляла» повією, однак, на даний час ні вона, ні її співмешканець ніде не працюють і обоє небайдужі до оковитої.

Продати доньку недбалу матір підштовхнули побутові негаразди та нестача коштів. Наразі зловмисницю затримано в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Новонароджену дівчинку, про долю якої тепер подбає держава, доправлено до медичного закладу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує ув’язнення від восьми до п’ятнадцяти років. Досудове слідство триває.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *