На Донеччині виявлені сумка та мішок з людськими частинами тіла. Відео

15 червня, опівночі до поліції м. Курахове звернувся місцевий мешканець, який виявив між будинками біля сміттєзвалища сумку з частинами тіла.

Як повідомив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції України Дмитро Головін: «Вночі оперативники обійшли увесь мікрорайон та відшукали в одній з п’ятиповерхівок свіжі сліди крові. Службовий собака безпомилково вивів поліцейських до оселі, де чоловік ще навіть не встиг знищити речові докази».

Жіночий тулуб та кінцівки знайшов 46-річний чоловік, який вийшов викинути сміття. Його увагу привернула велика сумка, у якій він побачив людські частини тіла. Своєчасне звернення до поліції допомогло розкрити резонансний злочин «за гарячими слідами».

До місця події прибула слідчо-оперативна група Мар’їнського відділення поліції та оперативники з Волноваського базового відділу поліції, експерти-криміналісти та кінолог із службовим собакою.

За словами керівника департаменту карного розшуку Дмитра Головіна, правоохоронці протягом ночі розкрили жорстокий злочин. Було ретельно обстежено місце знахідки та скривавлені останки. Встановити особу відразу не було можливим – була відсутня голова. У пошуках зачіпок оперативники обійшли прилеглі двори. Відмінну роботу показала кінологічна група. Пес узяв слід та за краплями крові та провів правоохоронців шляхом вбивці, аж до його оселі.

«Поліцейські оглянули квартиру підозрюваного, виявили залишки волосся та сліди крові на підлозі та у холодильнику. Саме тут зловмисник тримав голову жертви, перш ніж позбавитися тіла», – зазначив Д. Головін.

Голову жінки було знайдено на землі біля будинку. Особу потерпілої встановлено – це жителька Курахового 1971 року народження.

Підозрюваний – чоловік 1964 року народження. Наразі співробітники кримінальної поліції встановлюють обставини скоєння особливо тяжкого злочину.

В результаті першочергових слідчо-оперативних дій поліцейські встановили, що жінка померла ще 11 червня. У цей день вона разом з підозрюваним, раніше судимим за майновий злочин, протягом доби вживали спиртні напої у нього вдома. Ввечері господар хотів спровадити гостю, але вона відмовилася йти. Тоді чоловік грубо штовхнув жінку, потерпіла впала та вдарилася головою об стіну. Після цього зловмисник пішов спати, а на ранок побачив, що жінка нерухомо сидить у ванні. Вона була мертва.

Чоловік, який у минулому працював на розділці туш худоби, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив позбавитися тіла та у два етапи розчленив його звичайним кухонним ножем. Ніж та речі потерпілої викинув у зливну трубу поблизу місця мешкання, поряд кинув і сумку з головою жертви. Наступного дня решту тіла склав у сумку та мішок і виніс на смітник.

Поліцейські з’ясували, що потерпіла мешкала неподалік разом з матір’ю та вела неблагополучний спосіб життя, нерідко йшла з дому на кілька днів, тому матір зникнення доньки не збентежило.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Чоловіка затримано у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *