Детективи НАБУ завершили обшук у МАУ

У результаті обшуку в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), здійсненого співробітниками НАБУ спільно з прокурорами САП протягом 14-15 червня, були вилучені документи та інші носії інформації, що містять відомості про предмет розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби (ДАС) (ч.2 ст. 364 КК України).

Ще раз наголошуємо, що причиною для даного обшуку стала відмова авіакомпанії добровільно надати необхідні матеріали на запит НАБУ, що його було направлено наприкінці квітня 2016 року з дотриманням усіх вимог  законодавства.

Обшук розпочався у першій половині дня 14 червня і тривав до 4 години ранку 15 червня.

Нагадуємо, що метою слідчих дій в офісі МАУ було вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості авіакомпанії перед державою  в розмірі  близько 150 млн. грн за період з січня 2014 року по грудень 2015 року. Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно пунктів 3 та 4 ч.5 ст. 12 Повітряного кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *