У Краматорську через недбальство матері дворічна дитина залишилася без пальців

26-річна краматорчанка, мати 4 дітей, невчасно звернулася до лікарні після отримання опіків її дворічним сином. Внаслідок пізнього звернення до медиків дитині ампутували 4 пальця. Поліцією відкрито кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).

9 червня до Краматорського відділу поліції з опікового відділення надійшла інформація про те, що до медичного закладу поступив 2-річний хлопчик із серйозними опіками тіла.

Правоохоронці з’ясували обставини отримання дитиною травм. Виявилося, що 26-річна мати постраждалого має ще 3 неповнолітніх дітей та живе у приватному будинку зі співмешканцем. Встановлено, що опіки дитина отримала ще 2 червня. Жінка, за її словами, поралася надворі, коли почула крик сина. До будинку вона змогла потрапити не відразу – нібито вхідні двері зачинилися, та вона чекала, доки старші діти їх відчинять.

Коли мати зайшла до хати, то старша донька сказала, що молодший брат схопився за електричну піч. Жінка побачила опіки на тілі малого, але вирішила не звертатися до медиків та займалася самолікуванням. Лише коли дитині значно погіршало – 9 червня, вона звернулася до лікувального закладу. З опіками кінцівок, сідниць, промежини І-ІІ ступенів дитину було госпіталізовано. Нажаль, у ході лікування хлопчику довелося ампутувати 4 пальця.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, триває досудове розслідування.

Для попередження неналежного виконання батьківських обов’язків та наслідків, які може спричинити недбальство, поліцейські Донеччини обходять родини, що потребують уваги або вже перебувають на обліку у поліції.

Правоохоронці перевіряють, у яких умовах живуть діти, як до них ставляться батьки чи опікуни, чи дотримуються права дітей, проводять профілактичні бесіди. У разі виявлення порушень горе-батьки притягуються до відповідальності. Наразі під контролем поліції перебувають 418 родин, що потрапили у скрутні обставини, у них виховуються 718 дітей.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *