Москаль: «Затримання сигарет у Нижніх Воротах може свідчити про принципово нову схему контрабанди»

Затримання крупної партії сигарет у Нижніх Воротах може свідчити про нову схему контрабанди, в якій задіяний, умовно кажучи, «транзитний сервер» Державної фіскальної служби України.

– У водія вантажівки «Рено», котрий, згідно з документами, перевозив у Словаччину теплоізоляційну вату (в якій були сховані 1240 ящиків сигарет), були оформлені Васильківським митним постом Київської митниці ДФС документи, необхідні для перетину кордону, – повідомляє Геннадій Москаль. –  Однак перевірка за гарячими слідами встановила, що в базі даних немає ні відправника вантажу, ні отримувача. Вони відсутні в Україні та Словаччині, як суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності. Тому це або груба й непрофесійна підробка, яку неминуче виявили б при перетині кордону, або нова схема контрабанди із застосуванням «транзитного серверу» ДФС.

У випадку затримання контрабанди чи будь-якої іншої НП сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна виявити весь ланцюжок злочинної схеми. Надаємо вилучені у водія документи для ретельної перевірки з боку правоохоронних структур.

 

 

 

 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *