Затримання злочинного угрупування в Запоріжжі. Відео

Результатом спеціальної операції, проведеної працівниками ГУ НП Національної поліції в Запорізькій області спільно з СБУ, стало затримання групи осіб, на рахунку яких ряд розбійних нападів на банківські установи, ювелірні салони, ломбарди та магазини. Дії цієї злочинної групи кваліфіковані як бандитизм.

Протягом кількох місяців співробітники кримінальної поліції, інших оперативних служб та слідчого управління ГУ НП в Запорізькій області спільно з працівниками СБУ проводили оперативне документування озброєної злочинної групи, яка, протягом кількох останніх років скоїла низку особливо тяжких злочинів, серед яких розбійні напади на банківські установи, ювелірні салони, магазини, ломбарди.

Як повідомив т. в. о. начальника ГУ НП в Запорізькій області Віктор Ольховський, зловмисники ретельно готували кожний злочин, вивчаючи підходи до об’єкту, графік роботи, аналізуючи кількість відвідувачів у конкретний проміжок часу, тощо. Ролі у банді були чітко визначені.

Зловмисники мали на озброєнні значну кількість зброї. Наразі обшуки ще тривають, але поліцейські вже вилучили чотири автомати, кілька пістолетів та велику кількість набоїв до них. Широко використовували злодії й форму працівників правоохоронних органів, таким чином намагаючись ввести в оману тих людей, які перебували на місці скоєння злочинів.

18 травня, близько 14:30, група скоїла свій останній напад на ювелірний магазин по вулиці Жуковського. Після цього, під спецоперації було затримано шість безпосередніх учасників цієї банди. Під час блискавичного затримання зловмисників вони, не зважаючи на те, що були озброєні, не змогли вчинити опору.

Наразі тривають обшуки за місцями мешкання учасників злочинного угрупування, де також вилучається зброя, боєприпаси та награбовані золоті вироби.

Зловмисникам інкримінується ряд статей Кримінального кодексу України. В цілому ж їх діяльність кваліфікована як бандитизм. Такі злочини караються позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *