У Чернігові патрульні застосували зброю

Зловмисники проникли в одну з чернігівських новобудов, щоб викрасти котел. Під час затримання викрадачі почали чинити опір поліції і завдали патрульному ножових поранень. Правоохоронці у відповідь відкрили вогонь.

18 травня вночі до чергової частини ГУ НП в Чернігівській області надійшло анонімне повідомлення, що до новобудови на вулиці 1-го Травня, зламавши балконні двері, проникли невідомі особи, щоб викрасти звідти газовий котел.

На місце події були направлені чотири наряди з числа працівників патрульної поліції міста Чернігова. Правоохоронці виявили місце проникнення до новобудови та оточили його і прилеглу територію.

На першому поверсі один з патрульних екіпажів виявив та затримав одного з правопорушників.

Як розповів начальник управління патрульної поліції м. Чернігова Олександр Леонов, поліцейські передали затриманого колегам і потім залізли на другий поверх, де мали б знаходитися ще двоє зловмисників.

Виявлені правопорушники почали чинити опір правоохоронцям та не виконували законні вимоги патрульних. Користуючись темрявою, один із зловмисників напав на поліцейського і ножем завдав йому поранень шиї та голови, при цьому він зірвав кобуру патрульного разом із пістолетом та відкрив вогонь по патрульних.

Напарник правоохоронця застосував відносно правопорушника зброю, в результаті чого поранив нападника. Після отримання поранення правопорушники виконали вимоги поліцейських і припинили опір.

Після затримання правоохоронці надали пораненому зловмиснику першу медичну допомогу та викликали «швидку». Характер отриманих нападником поранень не становить загрози життю.

Один із зловмисників має дві судимості, інший – знаходиться під слідством. На момент скоєння правопорушення вони перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Поранений поліцейський зараз перебуває на стаціонарному лікуванні у медичному закладі, де отримує необхідну допомогу.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло інше приміщення чи сховище) та ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу) – карається позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *