У Києві поліція вилучила у чоловіка гранату

Правоохоронці виявили небезпечний предмет, коли той випав із кишені киянина. Вилучене наразі направлено на експертизу, за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

До Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від мешканки мікрорайону, що четверо чоловіків почали конфліктувати. Працівники поліції, які прибули за викликом, встановили: непорозуміння виникло між чотирма демобілізованими бійцями, які нещодавно повернулись із зони проведення АТО. Найбільш активний 40-річний киянин на зауваження правоохоронців не реагував і направився до автомобіля марки «Пежо». Із салону автомобіля боєць дістав невідомий предмет і заховав його в кишеню.

Працівники поліції попросили чоловіка витягнути руки з кишені та в цей час із його куртки випав предмет, схожий на корпус гранати РГО. Територію навколо підозрілого предмета огородили.

За викликом прибули експерти вибухотехнічної служби та слідчо-оперативна група Солом’янського УП. У ході огляду місця події та автомобіля чоловіка слідчі вилучили дві ракетниці, два корпуси гранати РГО та запали до них.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучені небезпечні предмети направлено на експертизу. Їх власнику загрожує відповідальність до семи років позбавлення волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *