В Слов’янську чоловік відкрив вогонь з кулемета

30-річний раніше судимий житель Слов’янського району знайшов на звалищі ручний кулемет, понад сто патронів до нього і підствольний заряд. Замість того щоб здати зброю в поліцію, чоловік закопав його на задньому дворі. Зловмисник був затриманий після того, як з другом вирішив випробувати зброю в дії.

Тиждень тому до поліції звернулися жителі села Долина Слов’янського району, які повідомили, що чули автоматну стрілянину на краю населеного пункту. Військових частин поблизу немає, тож правоохоронці зробили висновок, що стріляв хтось з місцевих жителів.

Щоб встановити «стрілка», поліцейським довелося перевірити по прізвищах практично всіх жителів села. Правоохоронці обійшли двори, збираючи інформацію про тих, хто може володіти нелегальною зброєю.

В результаті оперативних заходів співробітники поліції викрили того, хто стріляв. Ним виявився раніше судимий уродженець Горлівки 1986 року народження.

У чоловіка було вилучено «ручний кулемет Калашникова», підствольний заряд до нього, а також 115 патронів калібру 5,45 мм і 9 – 7,62 мм.

Затриманий пояснив, що знайшов зброю і боєприпаси близько півроку тому на місцевому звалищі під час пошуку металобрухту і в поліцію вирішив про це не повідомляти. Свою знахідку він загорнув у водонепроникний мішок і закопав, через час дістав і переховав у погребі.

9 травня, коли зловмисник з 23-річним знайомим відзначав День перемоги, йому спало на думку «постріляти з кулемета». Приятелі взяли РПК з патронами і вирушили у посадку на краю села. При цьому жоден з «стрільців» зі зброєю поводитися не вмів.

Завдяки щасливому випадку, біди вони наробити не встигли – після кількох пострілів кулемет заклинило. В іншому випадку наслідки могли бути непоправними: дальність стрільби з РПК – 800 м, скорострільність при стрільбі чергами – 150 пострілів на хвилину.

На ранок правопорушники дізналися, що їх по селу шукають співробітники поліції. Подільники переховали зброю у повній впевненості, що вони поза підозрою. Однак поліцейські, склавши докупи всі обривки відомостей, безпомилково вийшли на підозрюваних.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», за що передбачено позбавлення волі на строк до семи років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *