У Дніпропетровській області на хабарі затримано інспектора поліції

Він вимагав 30 тисяч гривень від місцевого мешканця за непритягнення його до відповідальності. Поліцейського затримали в момент одержання третини обумовленої суми. Відкрито кримінальне провадження.

Оперативники Управління внутрішньої безпеки в Дніпропетровській області спільно з військовою прокуратурою Криворізького гарнізону та УСБУ в Дніпропетровській області задокументували факт вимагання неправомірної вигоди інспектором одного з територіальних органів поліції області.

Поліцейський вимагав у громадянина 30 тисяч гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності. Посадовця поліції затримано після одержання ним частини грошей в сумі 10 тисяч гривень.

Наразі тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. З ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Затриманому обрано відповідний запобіжний захід.

За дане кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *