В Одесі посадовця РДА затримано на хабарі

За погодження висновку про можливість продажу частини будинку, яка належить неповнолітній дитині, головний спеціаліст райдержадміністрації вимагала неправомірну вигоду у вигляді талонів на пальне. 6 травня, жінку затримали в службовому кабінеті.

До оперативників Управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області звернувся місцевий мешканець. Чоловік збирався продати будинок, частина якого належить дитині. Щоб це зробити, необхідно отримати дозвіл від фахівців профільного відділу держустанови. За погодження даного документу головний спеціаліст вимагала у нього хабар у вигляді талонів на пальне.

Слідчим відділом Приморського відділу поліції ГУНП в Одеській області відкрито кримінальне провадження ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

6 травня співробітники УЗЕ спільно зі слідчим затримали у службовому кабінеті 30-річну жінку – головного спеціаліста одного з відділів РДА.

За видачу висновку жінка одержала 250 літрів пального марки А-95 у вигляді талонів (еквівалент 5,5 тисяч гривень).

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру, а також обрання міри запобіжного заходу.

Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *