Обстановка в районі проведення АТО станом на 9 травня 2016 року

Незважаючи на введення режиму припинення вогню, противник продовжував вогневий вплив на підрозділи сил АТО. Зафіксовано дев’ять обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів, з них: один – Станиця Луганська, (Новоайдарський напрямок); один – Луганське (Слов’янський напрямок); чотири – Авдіївка, Мар’їнка (Донецький напрямок); два – Тарамчук (Волноваський напрямок); один – Широкине (Маріупольський напрямок).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Лозове, Горлівка, Молодіжне та Донецьк.

Продовжується постачання на окуповану територію паливно-мастильних матеріалів з території РФ. До н.п.Харцизьк зафіксовано прибуття залізничного ешелону з особовим складом та військовою технікою (три танки, вісім БМП, дві 122-мм РСЗВ “Град”, шість вантажних автомобілів, до 100 осіб), які, після розвантаження, переміщено до м.Донецьк.

Підтверджено перебування у складі 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК підрозділу військовослужбовців ЗС РФ, чеченців за національністю.

Встановлено персональні дані двох військовослужбовців: Ренат ЕЛМУЛІРЗАЄВ, 1981 р.н. та Халід УМАРОВ, 1982 р.н.

Зафіксовані чергові втрати особового складу частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ:

7 травня ц.р. до моргу першої міської лікарні м.Макіївка доставлено трьох загиблих, а до лікарняного відділення – шість поранених військовослужбовців 1 окремого батальйону спеціального призначення (Донецьк) 1 АК ЗС РФ. Командує 1 обСпП майор ЗС РФ В.СУКУЄВ (1979 р.н., народився в Бурятії), який на тимчасово окуповані території сходу України прибув у березні 2015 р. з посади командира окремого розвідувального батальйону 33 окремої мотострілецької бригади (Майкоп) Південного ВО ЗС РФ.


Офіцер ЗС РФ СУКУЄВ Віталій Володимирович

 

8 травня ц.р., внаслідок підриву на власному мінному полі, загинув один військовослужбовець та один отримав поранення із складу 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка), а також отримав поранення один військовослужбовець 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) під час невдалого виходу у складі диверсійно-розвідувальної групи.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *